AĞRI / DİYADİN - Diyadin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mrt

Hepimiz sağlıklı yaşam sürmek, sağlıklı bir hayat isteriz. Öyle değil mi?

Sağlıklı denemeyecek bir yaşam şeklinde, çoğu zaman yorgunluk, stres, hastalıklarla baş etmek durumunda kalırız. Genellikle de sağlığımızı etkileyen durumlar ortaya çıktığında ise sağlıklı yaşam ile ilgili kararlar alır ve çoğunlukla bunu erteleriz.

Peki nedir sağlıklı yaşam?

Sağlıklı yaşam,bedenen ve ruhen sağlıklı, iyi, mutlu hissettiren bir yaşam şeklidir.

Sağlıklı yaşam neden önemlidir?

1. Hastalıklara karşı korur.

2. Yaşam süresini uzatmaya katkı sağlar.

3. Doğa dostu bir yaşam sunar.

Sağlıklı yaşamın hem vücudumuza, hem ruhumuza hem de dünyamıza birçok faydasından bahsetmek mümkün.

Okulumuz rehber öğretmeni İlayda Bardak tarafından öğrencilere 'sağlıklı yaşam' semineri verildi.Türkiye Bağımlılıkla Mücadele(TBM)'nin hazırlamış olduğu sağlıklı yaşam videosu izletildi.Ayrıca okul rehberlik panosuna konu ile ilgili pano çalışması yapıldı.

Mrt

Okulumuzda sivil savunma kulübü danışman öğretmeni Özlem Aydın başkanlığında okulumuz öğrencilerinden Fatih Kaymak tarafından öğretmenlerimize ve öğrencilerimize 'savaş ve sığınak' konulu sunum yapıldı.Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okul sağlığı;öğrencilerin ve okul çalışanlarının sağlığının değerlendirilmesi, geliştirilmesi, sağlıklı okul yaşamının sağlanması ve sürdürülmesi, öğrenciye ve dolayısıyla topluma sağlık eğitiminin verilmesi için yapılan çalışmaların tümü olarak tanımlanmaktadır. Okul sağlığı alanında, farklı kurum ve kuruluşlar tarafından çeşitli konularda aktif olarak yürütülen pek çok program ve proje bulunmaktadır. Bu çalışmayla, ülkemiz şartlarına uygun, bütüncül yaklaşımın benimsendiği bir okul sağlığı modelinin oluşturulması hedeflenmektedir.

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ve T.C. Sağlık Bakanlığı (SB) arasında “Okul Sağlığı Hizmetleri İşbirliği Protokolü” imzalanmıştır. Hazırlık çalışmalarının ardından her iki Bakanlık arasında varılan mutabakat ile “Okulda Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi Programı” başlatılmıştır.

Okulda Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi Programı çerçevesinde okulumuz biyoloji öğretmenimiz Filiz Orcin tarafından öğrencilerimize seminer verildi.Obezite riski taşıyan öğrencilere yönelik uygulamalı olarak ölçümler yapıldı ve gerekli önlemlerin alınması hususunda öğrenciler bilgilendirildi.

Şbt

Okulumuz rehber öğretmeni İlayda Bardak tarafından öğrencilere 'psikolojik sağlamlık' semineri verildi.Ayrıca okul rehberlik panosuna konu ile ilgili pano çalışması yapıldı.

Ara

Okulumuz öğrencileri Fizik Öğretmeni Tuncay Dilsizoğlu başkanlığında Ağrı Dağı'nın Zirvesinde Teknoloji yarışmasına katıldı.

Ara