T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AĞRI / DİYADİN - Diyadin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKUL SAĞLIĞININ KORUNMASI VE GELİŞTİRİLMESİ

Okul sağlığı;öğrencilerin ve okul çalışanlarının sağlığının değerlendirilmesi, geliştirilmesi, sağlıklı okul yaşamının sağlanması ve sürdürülmesi, öğrenciye ve dolayısıyla topluma sağlık eğitiminin verilmesi için yapılan çalışmaların tümü olarak tanımlanmaktadır. Okul sağlığı alanında, farklı kurum ve kuruluşlar tarafından çeşitli konularda aktif olarak yürütülen pek çok program ve proje bulunmaktadır. Bu çalışmayla, ülkemiz şartlarına uygun, bütüncül yaklaşımın benimsendiği bir okul sağlığı modelinin oluşturulması hedeflenmektedir.

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ve T.C. Sağlık Bakanlığı (SB) arasında “Okul Sağlığı Hizmetleri İşbirliği Protokolü” imzalanmıştır. Hazırlık çalışmalarının ardından her iki Bakanlık arasında varılan mutabakat ile “Okulda Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi Programı” başlatılmıştır.

Okulda Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi Programı çerçevesinde okulumuz biyoloji öğretmenimiz Filiz Orcin tarafından öğrencilerimize seminer verildi.Obezite riski taşıyan öğrencilere yönelik uygulamalı olarak ölçümler yapıldı ve gerekli önlemlerin alınması hususunda öğrenciler bilgilendirildi.

14-02-202414-02-202414-02-202414-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.02.2024 - Güncelleme: 14.02.2024 13:34 - Görüntülenme: 68
  Beğen | 10  kişi beğendi